۱۴۰۳/۱۰/۱۲

مهمترین تصمیمات نخستین جلسه شورای عالی مسکن در دولت چهاردهم چه بود؟

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با حضور در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما جزئیات اولین جلسه شورای عالی مسکن در دولت چهاردهم را تشریح کرد که با تاکید رئیس جمهور بر سرعت بخشی به تامین مالی نهضت ملی مسکن همراه بود.

به گزارش روابط عمومی صندوق ملی مسکن، حبیب الله طاهرخانی معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی و احمد منان رئیسی نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس مهمانان گفتگوی ویژه خبری امشب شبکه دو سیما بودند تا این گفتگو در دو سرفصل تامین زمین و تسهیلات بانکی و تعهدات بانک‌ها در خصوص قانون جهش تولید مسکن دنبال شود.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در ابتدا با اشاره به برگزاری اولین جلسه شورای عالی مسکن در دولت چهاردهم که امروز دوشنبه دهم دی ماه با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهوری، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی و سایر اعضای شورای عالی مسکن مسکن برگزار شد، گفت: در جلسه شورای عالی مسکن امروز گزارشی توسط وزیر راه و شهرسازی ارائه و سپس پیشنهادات مطرح شد که مهم‌ترین پیشنهاد ما تشکیل ۵ کمیته ذیل شورای عالی مسکن بود.

وی با اشاره به دو مشکل حال حاضر نهضت ملی مسکن ( مشکل زمین و تعمیر مالی) گفت: متاسفانه تاکنون ۱۷ بانک کشور هیچ تسهیلاتی در خصوص نهضت ملی مسکن پرداخت نکردند.

علت تاخیر در برگزاری شورای عالی مسکن چه بود؟

طاهرخوانی در خصوص تاخیر ۵ ماهه تشکیل اولین جلسه شورای عالی مسکن گفت: اولا دولت می‌بایست تحلیل دقیقی از بازار مسکن و تعهدات داده شده به مردم با تدقیق اطلاعات می‌داشت، ثانیاً مصوبات ۱۸ جلسه گذشته در دولت سیزدهم باید آسیب شناسی می شد تا مصوبات به مرحله اجرا رسیده و اختلافات بین دستگاهی نیز حل و فصل شود. در این خصوص شهید رئیسی مباحث مربوط به کارشناسی و مدیریتی پروژه‌ها را اکیداً سفارش کرده بود. ثالثاً برای رسیدن به جلسه مهم شورای عالی مسکن که زمان آن تنها یک ساعت و نیم است، وزارت راه و شهرسازی با تشکیل یک تیم فنی ۶ پیش جلسه شورای عالی را برگزار کرده تا به جلسه‌ای پخته‌تر با کمترین اختلاف نظر برسد.

طاهرخانی تاکید کرد: ما به این نتیجه رسیده بودیم که شورای عالی مسکن بدون داشتن کمیته‌های تخصصی لنگ لنگان به پیش می‌رود و می‌بایست مباحث کارشناسی قبل از جلسه اصلی در پیش جلسات بررسی و تدقیق شود.

تشکیل ۵ کارگروه ذیل شورای عالی مسکن 

این مقام مسئول ادامه داد: مقرر شد تا ۵ کارگروه ذیل شورای عالی مسکن شامل؛ کارگروه برنامه‌ریزی و تامین مسکن، کارگروه هماهنگی ساخت و تامین زیرساخت، کارگروه ساخت و تامین زیرساخت‌ها، کارگروه تامین مسکن محرومان، کارگروه نوسازی واحدهای فرسوده و کارگروه رفع موانع و تسهیل تولید و عرضه مسکن تشکیل شود.

وی گفت: برنامه‌های حمایتی متوجه کم درآمدها خواهد بود، ما با وزارت رفاه و کار اجتماعی توافق کرده‌ایم و دهک‌بندی ۱۰ میلیون خانوار در اختیار ما قرار گرفته است تا به صورت ویژه و اکید برای برنامه‌ریزی مسکن کم درآمدها بالاخص مستاجرین کم درآمد کار کنیم.

تشکیل کارگروه بافت فرسوده ذیل شورای عالی مسکن 

وی همچنین از تشکیل کارگروه بافت فرسوده ذیل شورای عالی مسکن خبر داد و گفت: این کارگروه مورد تاکید ویژه پزشکیان بوده است تا ظرفیت بزرگ زمین‌های موجود در بافت شهری نیز در نهضت ملی مسکن استفاده شود. علاوه بر آن با تامین تسهیلات ۲۰۰ هزار واحدی و وام ۵ درصد انتظار داریم شاهد تحول خوبی در بافت فرسوده روستایی باشیم.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با ارائه آماری در خصوص آخرین وضعیت نهضت ملی مسکن گفت: از ابتدای شروع نهضت ملی ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در این طرح بزرگ ملی ثبت نام کردند که پس از پالایش‌ها یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر واجد شرایط شدند، از این میزان ۸۰۰ هزار نفر منجر به انعقاد قرارداد شده است.

دستور رئیس جمهور و وعده رئیس کل بانک مرکزی برای تامین مالی

طاهرخانی گفت: اما مسئله بحرانی ما در خصوص ۴۰۰ هزار نفر از دل این ۸۰۰ هزار نفر است که فاقد تسهیلات قرارداد بانکی هستند. ما این مسئله را در شورای عالی مسکن به رئیس جمهور گزارش دادیم و ایشان نیز دستور تامین مالی را صادر کردند و جای بسی خوشحالی است که رئیس کل بانک مرکزی نیز قول تامین تسهیلات داده‌اند و به زودی جلسه‌ای با حضور رئیس کل بانک مرکزی وزیر راه و شهرسازی و تمام بانک‌های عامل تشکیل خواهد شد، اما انتظار وزارت راه و شهرسازی این است که در بازه شش ماهه این تعداد متقاضیان ۴۰۰ هزار نفری نیز به عقد قرارداد تسهیلات برسند.

پرداخت ۹۷ هزار فقره تسهیلات بانکی در ۵ ماه دولت چهاردهم

وی یادآور شد: تاکنون از ابتدای شروع نهضت ملی ۹۵۰ هزار فقره تسهیلات بانکی پرداخت شده که ۹۷ هزار فقره آن مربوط به ۵ ماهه اخیر و دولت چهاردهم است.

اولویت تامین مسکن با جامعه کم درآمد و دهک های پایین

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی همچنین در خصوص بازنگری سیستم سامانه طرح‌های حمایتی و اتصال آن به سیستم رفاه ایرانیان گفت: ما با هدف‌گیری جامعه کم درآمد و دهک‌های پایین و اقشار متوسط حرکت خواهیم کرد و شرایط خانوارهای کم درآمد برای پیوستن به نهضت ملی مسکن دنبال خواهد شد و قطعاً تسهیلات بانکی و تامین زمین به سمت دهک‌های پایین و تامین نیازهای مسکن این قشر مهم خواهد رفت.

وی افزود: در حال حاضر تسهیلات مسکن ملی ۵۵۰ میلیون تومان است و بانک مرکزی باید ۲۰۰ همت تامین مالی در اختیار نهضت ملی قرار دهد و به تدریج قرارداد تسهیلات شروع شود.

طاهرخانی همچنین در پایان از بازنگری قانون فروش ساختمان و امنیت سرمایه‌گذاری تمام دهک‌های جامعه و وارد کردن سرمایه‌های خورد گفت و تاکید کرد: با هدف تولید و عرضه مسکن به سراغ تمام مدل‌های افزایش تولید مسکن و استفاده از تمام ظرفیت‌های موجود کشور در بخش خصوصی و دولتی پیش خواهیم رفت.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام شده در مکان‌یابی شهرک‌ها و توجه به اهداف آمایشی برنامه هفتم توسعه گفت: ۱۴ شهر در سواحل مکران مکان‌یابی کرده‌ایم که در مراحل مختلف فرایند انجام کار هستیم.

وی گفت: قطعاً وزارت راه و شهرسازی در تحقق اهداف قانون برنامه هفتم با توجه به سند آمایشی عمل خواهد کرد.